Skip to content

Plavalne šole

Plavanje je poleg hoje ena glavnih aktivnosti, ki jih mora obvladati otrok. V plavalnemu klubu Ilirija imamo dolgoletno tradicijo poučevanja plavanja, ki smo jo izoblikovali na podlagi znanja in izkušenj pridobljenih v dolgih letih delovanja.

Plavalna šola predstavlja prvi korak za vstop v plavalni šport, ki je in bo glavni šport, ki ga mora osvojiti vsak otrok. Otroci se v plavalni šoli spoprijateljijo z vodo, v njej uživajo in se počutijo varne. V Plavalnem klubu Ilirija verjamemo v učenje plavanja preko igre in s tem oblikovanje temeljev za otrokov nadaljnji plavalni razvoj.

"PREŽIVI POLETJE NA ILIRIJI IN POSTANI PRAVI PLAVALEC"

o poletni plavalni šoli

Poletna plavalna šola poteka od junija do avgusta v dvotedenskih sklopih. Omogoča zabavno, zanimivo, a hkrati poučno preživljanje poletnih počitnic v vodi pod vodstvom izkušenih plavalnih učiteljev.

V poletni plavalni šoli najmlajši otroci na zabaven način spoznajo gibanje v vodi in naredijo prve zamahe in udarce v vodi. Starejši in tisti, ki imajo za seboj že nekaj preplavanih kilometrov, pa se izpopolnjujejo v vseh štirih plavalnih tehnikah.

Na kopališču Ilirija v dopoldanskem času ni drugih obiskovalcev, bazen je v tem času namenjen zgolj plavalni šoli. Skupine so dovolj majhne, da lahko vsakemu otroku posvetimo dovolj časa za individualni napredek.

Poletna plavalna šola poteka med šolskimi počitnicami, v času, ko so starši na delu, zato je idealna rešitev za varstvo otrok od 4 let dalje.  Združuje kvalitetno varstvo z veliko igre in gibanja ter strokovno in poglobljeno učenje plavanja, zato bo otrok v vodi toliko bolj svoboden in sproščen.

Prednosti

Odlična lokacija v samem centru Ljubljane.

Velika zelenica z različnimi igrali, na kateri lahko otroci igrajo nogomet, odbojko, košarko in se vozijo na zipline-u. Na voljo so jim tudi gugalnice, tobogan, trampolin in peskovniki.

Izkušen in usposobljen strokovni kader, ki s klubom sodeluje več let.

Velik olimpijski bazen na isti lokaciji kot zelenica, ki je v dopoldanskem času zaprt za javnost, kar pomeni, da imamo najboljše možne pogoje za delo.

Več manjših bazenov za plavalce vseh starosti.

Telovadnica v notranjem delu kopališča Ilirija in velika telovadnica v neposredni bližini kopališča. Vašim otrokom tudi v primeru slabega vremena ne bo dolgčas, ker bomo zanje pripravili razne aktivnosti in igre.

Celodnevni in dopoldanski termini v času počitnic.

Pokrito košarkarsko igrišče nudi senco v najhujšem soncu, ter streho nad glavo v slabem vremenu.

Prijavnica

Organizacija Poletne plavalne šole Ilirija poteka v 14 dnevnih terminih, vendar so možne tudi poljubne kombinacije po posameznih tednih.

Termini:

 1. Termin: 28.6.2021 – 9.7.2021
 2. Termin: 12.7.2021 – 23.7.2021
 3. Termin: 26.7.2021 – 6.8.2021
 4. Termin: 9.8.2021 – 20.8.2021
 5. Termin: 23.8.2021 – 27.8.2021

Cenik:

 • Dopoldanska šola plavanja:
  za en termin 14-tih dni (prihod med 7.00 in 9.00 uro, odhod ob 12.00) z učenjem plavanja 200 €.
 • Celodnevna šola plavanja:
  za en termin 14-tih dni (prihod med 7.00 in 9.00 odhod med 15.00 in 16.00 uro) z učenjem plavanja 260 €.

Kosilo je že všteto v ceni celodnevne šole plavanja!

Popusti: 

 • drugi otrok: 10%
 • tretji otrok: 50%

V kolikor ste se odločili za poletno plavalno šolo  z učenjem plavanja za samo en teden so cene sledeče:

 • enotedenski celodnevni termin 140 €
 • enotedenski dopoldanski termin 110 €